Bericht uit het oudercafe, dit wilt u lezen!

ingevoerd op 19-05-2017

Vanmorgen was het laatste oudercafe, met koffie en thee van dit schooljaar. We startten met 2 ouders. Maar na 10 minuten schoven er nog 3 ouders aan! We hebben het gehad over het vandalisme aan ons gebouw en plein. Hoe los je dit op? Hoe kunnen we dit samen aanpakken? Wat is daarvoor nodig? Camera’s ophangen? Het schoolplein afsluiten zodat er na schooltijd geen gebruik meer van gemaakt kan worden? Aan iedereen vragen mee te kijken en jongelui aan te spreken als er iets niet goed gaat? Dit laatste kan altijd! Dus als u een rondje loopt, langs de school rijdt en iets ziet wat niet door de beugel kan, wilt u de personen daarop aanspreken? En wilt u bij school melden wie het waren? Op deze manier kunnen we met de betreffende mensen in gesprek gaan.

Verder kwam het schoolplein ter sprake. De leerlingenraad heeft zich dit jaar gebogen over ons plein. Welke wensen hebben de kinderen? Hoe kan het plein nog aantrekkelijker worden? Van de Rabuclubkas hebben we een bedrag ontvangen. We onderzoeken nu wat de eerste prioriteit heeft en hoe we dit kunnen bekostigen. Daar gaat u meer over horen!

En verder hebben we gesproken over de Bruggespraak. Ouders hebben soms het gevoel een bericht gemist te hebben, iets niet te weten. Terwijl leerkrachten aangeven veel in de Bruggespraak te zetten. Van de aanwezige ouders hoorden we dat zij de kopjes scannen die als Bruggespraak in de mailbox komen. Sommige stukjes lezen ze niet, omdat het kopje ze daar niet toe aanzet. Andere stukjes lezen ze wel omdat het kopje de indruk wekt dat dit iets is om te weten. Met andere woorden: De Bruggespraak wordt selectief gelezen. Een mooi inzicht voor de school, omdat wij ervan uit gingen dat ouders alle stukjes lezen. Wij beraden ons hierop en zoeken naar een manier om de juiste informatie bij de juiste mensen te laten komen en dat het dan ook gelezen wordt. (Heeft het kopje boven dit stukje gewerkt?)

oudercafe oudercafe