cursus Positief opvoeden voor ouders van kinderen in de leeftijd van 2-12 jaar.

ingevoerd op 30-01-2019

Ellen Labree, jeugdverpleegkundige GGD Hollands Noorden, stuurde ons de onderstaande informatie:

 

Opvoeden een uitdagende taak? Cursus Positief Opvoeden geeft simpele tips!

Op donderdag 16 mei 2019 start de cursus Positief Opvoeden 2-12 jaar in Castricum. De opvoeding van kinderen is een belangrijke taak. Voor ouders/opvoeders kan opvoeden een uitdaging zijn en is het soms zwaar. Simpele, duidelijke tips krijgen over hoe om te gaan met lastig gedrag is heel prettig. De cursus Positief Opvoeden geeft deze tips. De cursus wordt gehouden in het Geesterhage Ontmoetingscentrum.

 

Wat komt er aan bod tijdens de cursus?

De cursus bestaat uit vijf groepsbijeenkomsten waarin ouders/opvoeders informatie ontvangen en een aantal opvoedingsvaardigheden leren. Ouders/opvoeders leren:

• oorzaken herkennen van gedragsproblemen

• gewenst gedrag bij kinderen stimuleren

• om te gaan met ongewenst gedrag.

Vanaf de eerste bijeenkomst gaan de ouders/opvoeders met een werkboek thuis aan de slag. In de slotbijeenkomst bespreekt men hoe het gaat en maakt men een plan voor de toekomst.

 

Voor welke ouders/opvoeders?

De cursus Positief Opvoeden is bedoeld voor ouders/opvoeders met één of meerdere kinderen (van 2 tot 12 jaar) met gedragsproblemen thuis, op school, in een club of met vriendjes én die behoefte hebben aan meer begeleiding bij de opvoeding.

 

Data, tijd, locatie en kosten

Data : Donderdag 16, 23 mei, 6, 13, 27 juni en 3 telefonische sessies

Tijd : 19:30 – 21:30 uur

Locatie : Geesterhage Ontmoetingscentrum, Geesterduinweg 3, 1902 CB Castricum

Kosten : de gemeente Castricum biedt deze cursus gratis aan

 

Andere data of andere bijeenkomsten/cursussen?

Naast deze bijeenkomst/cursus organiseert GGD Hollands Noorden nog veel meer bijeenkomsten en cursussen. Ouders/opvoeders kunnen op de website van de het cursusbureau (www.ggdhn.nl/cursussen) een up-to-date overzicht vinden van het aanbod in de regio.

 

Aanmelden en/of meer informatie

Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier zie www.ggdhn.nl/cursussen. Bij vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via cursusbureau@ggdhn.nl of 088-01 00 557 (bereikbaar van ma t/m vrij van 08.30-16.30 uur).

ggd hollands noorden ggd hollands noorden