Lotgenotenprogramma’s Stichting Zilveren Maan

ingevoerd op 06-02-2019

Dit voorjaar organiseren we op school in samenwerking met Stichting Zilveren Maan een aantal lotgenotenprogramma’s voor leerlingen die:

- een gezinslid verloren door de dood: het Overlijdenprogramma

- te maken hebben (gehad) met een scheiding: het Scheidingsprogramma

- te maken hebben met een (ernstig) ziek gezinslid /chronische ziekte of beperking (vader, moeder, broertje of zusje): het Ik Zorg Mee programma

 

Deze programma’s zijn preventief bedoeld, dit wil zeggen dat ze bedoeld zijn voor alle kinderen die te maken hebben in hun gezin met echtscheiding, overlijden en ziekte. Hierin is het lotgenotencontact belangrijk en zijn deze programma’s zeker ook bedoeld voor kinderen die (ogenschijnlijk) nergens last van hebben. Daarbij heeft Stichting Zilveren Maan de privacy hoog in het vaandel.

 

Elk programma start met een informatieavond voor ouders en individuele kennismakingsgesprekken met de deelnemers (maximaal 10 per groepje), dan volgen 7 bijeenkomsten met de kinderen/jongeren van 1 uur of 1,5 uur en tot slot kunnen ouder(s)/verzorger(s) intekenen voor een individueel eindgesprek. 

De programma’s worden begeleid door twee ervaren professionals van Stichting Zilveren Maan.

Het gemiddelde cijfer dat de deelnemers van vorig jaar gaven aan een van de programma’s is een 8,4. Ze geven aan zich naderhand minder boos en minder verdrietig te voelen, minder schuldig, opener en vrolijker. Ze begrijpen de situatie beter. De meesten voelen zich naderhand beter over zichzelf en hun leven. Ze weten beter wat te doen als ze problemen hebben. Genoeg redenen om dit voorjaar met deze programma’s te starten.

Denkt u dat uw zoon/dochter mee zou willen doen aan één van bovenstaande programma’s (deelname is kosteloos), dan kunt u uw zoon/dochter hiervoor opgeven door een e-mail te sturen naar info@zilverenmaan.org met daarin de naam van de leerling, klas en het gekozen programma vermeld.

Mer informatie over Stichting Zilveren Maan kunt u vinden op www.zilverenmaan.org of www.praktijkzilverenmaan.nl.
Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met één van de coaches van deze programma’s:

Mariëlle van der Laan:info@praktijkzilverenmaan.nl of telefonisch 06-524 529 69.

Nicole Roelfsema: nicole.roelfsema@zilverenmaan.org of 06-10549424

Esther Duineveld: esther.duineveld@zilverenmaan.org of 06-46584477

                                   

Stichting Zilveren Maan Stichting Zilveren Maan