Staking 15 maart 2019

ingevoerd op 01-03-2019

Beste ouders / verzorgers,

Via de media hebt u waarschijnlijk al vernomen, dat er een onderwijsbrede staking gepland staat op VRIJDAG 15 MAART a.s. Vakbonden AOb, FNV Onderwijs en Onderzoek en FvOv roepen op tot de staking voor alle onderwijssectoren, van het primair onderwijs tot universiteit.  U zult wel begrijpen dat ook binnen ons team hier regelmatig over gesproken wordt. Medewerkers van scholen hebben het recht om te staken en ook ons bestuur staat achter deze staking.

De Brug gaat deze dag dicht. Dat betekent dat er geen onderwijs wordt gegeven aan onze kinderen op deze dag. 

De staking maakt onderdeel uit van de actieweek die wordt afgesloten met een landelijke onderwijsstaking op 15 maart op het Malieveld in Den Haag. De vakbonden vinden dat er in alle sectoren meer geld moet komen voor verbetering van de salarissen. Daarnaast eisen de vakbonden dat er geld vrijgemaakt wordt om de werkdruk te verlagen. Andere vakbonden in het primair onderwijs, CNV Onderwijs en AVS, doen mee aan de actieweek maar ondersteunen de staking niet.  

Basisscholen die onder het bestuur van Blosse vallen – en ook vele andere besturen – willen hiermee een signaal af geven. We hopen dat het kabinet op deze manier doordrongen wordt van het feit dat goed onderwijs ons veel waard is.

Het team van De Brug hoopt ook dat u opnieuw begrip hebt voor onze actie en solidair met ons wilt zijn. Wij wensen dat werken in het onderwijs voor de nieuwe generatie leerkrachten aantrekkelijker wordt. 

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben over deze staking dan horen wij dit graag van u.

Wij hopen u op deze manier goed geïnformeerd te hebben.

 

Met een vriendelijke groet,

Team De Brug

actie_beeld-nieuws2-1 actie_beeld-nieuws2-1