Kindcentrum de Brug Peutergym i.s.m. Kinderfysiotherapie Nelissen

Vanaf woensdag 27 oktober start binnen Kindcentrum de Brug Peutergym wat wordt verzorgd door de kinderfysiotherapeut van Kinderfysiotherapie Nelissen.

Waarom Peutergym?
In eerste instantie omdat wij zien dat het op jonge leeftijd al speel- en sportplezier geeft aan kinderen. Daarnaast stimuleert het peuters van 2 & 3 jaar op spelenderwijze middels parcours, spelletjes en bewegen op muziek in hun motorische ontwikkeling en zelfvertrouwen. Daarnaast zijn interactie met leeftijdsgenootjes en het fysiek sterker worden bijkomende pluspunten.

Natuurlijk vinden wij het belangrijk dat dit onder professioneel toezicht gebeurt en daarom wordt Peutergym altijd gegeven door een of twee van onze kinderfysiotherapeuten.

De lessen bieden een uitdagende leer- en speelomgeving. Door het stimuleren van het bewegen leren de kinderen hoe zij hun lichaam kunnen gebruiken en worden zij sterker in hun fysieke vaardigheden die zij straks goed kunnen gebruiken in de dagelijkse activiteiten zoals o.a. school en sport. Ons concept is gebaseerd om de lessen te verzorgen voor de peuters alleen, waarbij u als ouder niet aanwezig bent. Door de omgang met de andere kinderen bewegen zij vrijer en maken zij beter contact met elkaar. Zij doen meer zelfvertrouwen op en het zelfbeeld groeit hierdoor.

Elke woensdagochtend van 9.00-10.00 zal de Peutergym plaats gaan vinden in de kleutergymzaal van de school. Via de website van Kinderfysiotherapie Nelissen kunt u uw zoon of dochter aanmelden voor een gratis proefles: www.kinderfysionelissen.nl/peutergym.

peutergym de brug peutergym de brug