Kinderfysiotherapie binnen school in nieuwe schooljaar 2021/2022

Kinderfysiotherapie binnen school in nieuwe schooljaar 2021/2022

Wij zijn zeer verheugd om u mede te delen dat wij een samenwerking gestart zijn met school. Vanaf oktober 2021 zal er een kinderfysiotherapeut elke week op school aanwezig zijn voor de leerlingen. Haar naam is Hella Fenenga en is werkzaam vanuit Kinderfysiotherapie Nelissen te Heiloo, Limmen, Uitgeest en ook Akersloot. Door haar aanwezigheid op school heeft zij korte lijnen met de intern begeleider en de leerkrachten. Op het moment dat u of de leerkracht ziet dat uw kind extra ondersteuning nodig heeft, dan kan een intake plaatsvinden waarna de behandelingen gestart worden op school. Hierdoor ontstaat laagdrempelig zorg binnen school en krijgen wij de hulpvraag op school goed in beeld. Maar ook dat u ontlast wordt en niet na schooltijd richting de praktijk hoeft te komen. Tevens zijn wij ook gevestigd binnen het Medisch Centrum d’ Oude Jacobus om daar intakes/gesprekken in te plannen of mogelijk ook behandelingen te geven.

Vraagstukken waar wij extra ondersteuning in kunnen bieden zijn o.a. automatiseren van de kleutervaardigheden (tekenen, knippen, vouwen etc.), hulp bij het leren schrijven, extra training voor de gymonderdelen die hij/zij moeilijk vind. Maar ook kunnen wij kinderen helpen om beter stil te leren zitten, goed mee te kunnen laten komen met het werktempo in de klas of voor het verbeteren van de concentratie etc.

Vanuit de basisverzekering worden 18x kinderfysiotherapiebehandelingen volledig vergoed.

Wilt u uw kind aanmelden of heeft u wellicht vragen, dan kunt u een Aanmeldformulier invullen (te verkrijgen bij de leerkracht) en nemen wij contact met u op voor het intakegesprek. Voor meer info zie www.kinderfysionelissen.nl.

 

 

De Brug Fysio De Brug Fysio
Afbeelding2 Afbeelding2