Timmerdorp Akersloot, Stichting jarige Job, Jeugdfonds sport en cultuur

Steuntje in de rug nodig?

Timmerdorp Akersloot  

Dinsdag 29 augustus t/m vrijdag 1 september kunnen alle kinderen uit groep 4 t/m 8 van de basisschool meedoen aan Timmerdorp.   

De kosten voor deelname, inclusief lunch, fruit, drinken en Timmerdorp T-shirt, is € 27,50 per kind.   
Bij inschrijving vóór 30 april 2023 krijgt u 2,50 korting. U kunt uw kind inschrijven via het online formulier: www.timmerdorpakersloot.nl/inschrijven   (http://www.timmerdorpakersloot.nl/inschrijven  )
  

De organisatie van het Timmerdorp wil het voor alle kinderen mogelijk maken om mee te timmeren. Als de kosten voor het Timmerdorp u belemmeren om uw kind(eren) in te schrijven, dan kunt u contact opnemen met de penningmeester via penningmeester@timmerdorpakersloot.nl (mailto:penningmeester@timmerdorpakersloot.nl). 

 

Stichting jarige Job 

In Nederland zijn er ieder jaar kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school! Jaarlijks vieren inmiddels meer dan 100.000 kinderen hun verjaardag met de hulp van Jarige Job! 

U kunt als ouder zelf een aanvraag doen voor een verjaardagsbox.

https://stichtingjarigejob.nl/ (https://stichtingjarigejob.nl/ ) 

 

Jeugdfonds sport en cultuur 

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit. Voor die kinderen en jongeren betalen we de contributie / het lesgeld en in sommige gevallen de benodigdheden zoals voetbalkleding of dansschoenen. 

Hoe werkt het? 

Stap 1. Je kunt zelf geen aanvraag doen. Neem contact op met Janet Tijsma (intern begeleider van De Brug en ‘intermediair’ voor het Jeugdfonds Sport & cultuur); 

Stap 2. De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag. Hierbij is het handig om de ouderkaart alvast in te vullen. Deze ouderkaart kunt u ophalen bij de intermediair of vinden via: https://www.allekinderendoenmee.nl/file/download/default/9DEF963C4EBF3C5260241A973C341B30/Ouderkaart%202021.pdf 

Stap 3. De intermediair hoort meestal binnen drie weken of de aanvraag goedgekeurd is en laat je dat weten; 

Stap 4: Je kunt je kind nu aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie waar je kind op les wil; 

Stap 5: Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub/lesgever. Je ontvangt zelf geen geld. 

Zie voor de spelregels van de gemeente Castricum: https://jeugdfondssportencultuur.nl/ (https://jeugdfondssportencultuur.nl/wp-content/uploads/Spelregels-Jeugdfonds-Sport-Cultuur-Castricum-19-01-2023.pdf )

update update